Nyheter

Baltic Cup och unghästfinaler

2010-10-06

Lite lat har jag varit som inte har uppdaterat på länge......

Funny's Fantasia har varit i Sverige och rep Danmark på Baltic cup som gick på Hendriksdalsgård i Blentarp, resultaten var lite blandat. Men vilken trevlig fam som har henne! och så väl flickan red!!!!

Samma helg var Rhode´ över ifrån Holland, stuteri Vennebos, och Jessica ifrån Kisa var här, det var Jessica som utbilda Fantasia o sedan sålde henne till Dk. Så den lördag kvällen här var väldigt internationell med gäster ifrån Dk+Holland.

Ev åker vi till Dk och tittar Baltic cup i nov.

Stings Spitfire kom 5a av 23 startande i Falkenberg av alla 3åriga ponnysar i hoppning så vi var mer än nöjda.

 

Stings Pretty Camaro, welsh sekt B, har kvalat till Ungponny SM i hoppning som går i nov på Strömsholm.

Vi önskar alla inblandade Lycka till!

I söndags så hade vi gäster ifrån Danmark igen, då var Bent Thygesen, stuteri Kildegaard och Marie Louise ifrån Sturup, här och hälsa på. Vi hade en fin eftermiddag med att gå runt i hagarna och titta på mina hästar.

Nu är det snart dags att plocka in stona ifrån betena då gräset börjar ta slut.

Visa nyhet »

Dubbeldiplom till Stings Spitfire

2010-09-06

Jag kan knappt tro det! Vi har en uppfödning som har idag fått DUBBEL DIPLOM, 998878 = 49p i gång och 9-9 i löshoppningen= 52p

Bästa resultat av alla på 3årstestet i Knislinge! Ett mega GRATTIS till Helene som har stuteri Simms och är den stolta ägaren av Stings Spitfire!

Visa nyhet »

Framgångar

2010-09-06

Vi har fött upp ponnysar i 10år nu och i 5 år i rad har vi fått uppfödningar som har kvalat till Ungponny Championatet, med 3 olika sektioner! Hur många kan skryta om det?

Jag kan bara vara tacksam för att alla dessa ägare till våra uppfödningar som har varit så duktiga och visat fram dem så väl!

Sen fick jag ett trevligt samtal för ett par veckor sedan, det visa sig att vår sekt B hingst Cennen Schubert har en avkomma född i Danmark men bor i Sverige sen 2 år tillbaka, som tävlar framgångsrikt i hoppning! Så förra helgen var jag och titta på honom , Skovbjergs Marcus och hans duktiga ryttare/ägare Marlene Nilsson. De vann Sv Ponny Derby förra året och kvala till Stora A finalen i år men fick tyvärr 4fel nu. Men till hösten ska de tävla inomhus SM kat B! Så nu håller vi tummarna för dem!

Visa nyhet »

Stings Madicken BIR

2009-08-31

Vi åkte på en ny SWF utställning idag, eller egentligen börja vi resan på fredagskvällen, körde upp till Laholm trakten och sov över hos en vän. Lite lättare för unghästarna vi hade med.

I transporten var Stings Madicken, 1årigt sekt Dsto och en 2årig WM hingst.

 

Väl framme i Kållered så var domare Mr Tom Best ifrån England.

 

Mia o Tommy m co hade fixat allt jätte fint m mycket bra säkerhets tänkande. Det gillar jag!!

 

Det var en lärorik dag då domaren berätta all kritik högt så vi skulle förstå vad han titta på och efter. Mycket bra.

 

Annas lilla wmhingst uppförde sig jätte bra men domaren var inte nöjd med hullet så han fick en brons medalj. Sen fick vi vänta till efter lunch innan det var vår tur.

 

Jag hade inga stora förhoppningar då det inte allt tid är lätt att visa unghästar, men in gick Anna och S Madicken och gissa om jag blev glad när de fick en GULD medalj!!

Det var många fina cobston med och utan föl, flera av dessa har gått riktigt bra på andra utställningar men det vi vänta på var resultatet på hur det skulle gå med fölen eftersom de tävla om Junior Championatet men ingen fick "rätt" valör så Stings Madicken Vann Junior Championatet!

 

Det var 2st jättefina cobston som tävla om seniorchampionatet sen skulle S Madicken in igen och tävla om BIRet

Jag trodde inte för ett ögonblick att hon skulle ha en chans jag var mer än nöjd med dagens resultat.

 

Men dessa 3 ston fick skritta och trava runt och sen ställdes de upp på linje och Mr Best börja tala om hans funderingar och tankar om dem.

 

Sen VANN Stings Madicken!!!

 

 

Visa nyhet »

1